Forumsee logo
Forumsee » Mobility » Apple » Read message
RSS: Subscribe to RSS

iPhone 5s Couldn't Activate.

iPhone - Lowyat.NET - forum.lowyat.net
Selamat malam guys.

Aku ada beli iphone 5s second hand utk adik aku for (RM330). So masa deal aku pun format la iphone tu daripada setting yang buang semua setting tu. then aku chow balik pegi rumah. Then, bila dah kt rumah, aku nak try, aku masukan sim aku. so Power ON... Then, once dah lpas plih2 bahasa. Kt manually active tu. try failed, failed and failed.

Aku pun cuba, sim digi, celcom, maxis kut2 dia specific telco lock . so semua failed jugak . lepas tu aku pun mengoogle jugak.. katanya ada yang restore guna itunes, aku pun try. then sama jugak. update apa semua sama jugak..

Tak lupa jugak, aku ada tnya kawan yang repair phone. aku tanya dia. dia ckap, iphone tu import set iphone. mmg tak boleh activate kt malaysia.

Sooooo, memang tak boleh nak buat apa eh? sya nak kepastian saja takut berulang lagi di masa hadapan. Rugi or tak, tak kesah, bukan rezeki saya. saya redha


Read responses in forum.lowyat.net

Tags


Last videos:

YouTube picture in picture mode for any phone!
YouTube picture in picture mode for any phone!
After unlockin network iphone 7 just blinked
After unlockin network iphone 7 just blinked
samsung galaxy s3 dead solution
samsung galaxy s3 dead solution
How to flash Gretel G9 stock rom
How to flash Gretel G9 stock rom
Bypass Google all Samsung Devices Android 7.0 - 7.1.1 by bluetooth, very easy
Bypass Google all Samsung Devices Android 7.0 - 7.1.1 by bluetooth, very easy
Coolpad Dazen 1 Error : device can't open fastboot channel
Coolpad Dazen 1 Error : device can't open fastboot channel
VIDEO Bypass FRP Samsung S8, S8 Plus by ODIN
VIDEO Bypass FRP Samsung S8, S8 Plus by ODIN
How To Flash Qmobile Z8
How To Flash Qmobile Z8
Cars · 
Mobility · 
Hardware · 
Motorbikes · 
Travel · 
Boating · 
Aviation · 
production-frontend
About Forumsee · Contact · Privacy policy · Request content removal
We use cookies for navigation analysis and personalized advertisement. By using our site, you agree to our use of cookies.
Accept  ·  Learn more